Губернатор Токіо погорів на коміксах і шовкових сорочках - ЗМІ

Губернатор Токіо погорів на коміксах і шовкових сорочках - ЗМІ

Укрінформ
Губернатор Токійського округу Йоіті Масудзое подав заяву про відставку голові асамблеї японської столиці після кількох тижнів скандалу навколо зловживань.

Масудзое подав заяву про відставку вранці в середу, пише NHK World. Ймовірно, він залишить свою посаду у вівторок наступного тижня.

За мірками пострадянських держав зловживання Масудзое просто смішні, зауважує Ехо Москви. Про хабарі, распили і відкати навіть не йшлося. У квітні один з жовтих тижневиків написав, що губернатор Токіо ганяє казенні машини на свою особисту дачу на гарячих джерелах, розташовану в 100 км від центру японської столиці.

На додачу до цього депутати-опозиціонери звинуватили Масудзое, що з 2014 року губернатор витратив майже 1,8 млн доларів на дев'ять закордонних поїздок, у тому числі і в Сочі для ознайомлення з досвідом проведення Олімпіад. І практично скрізь порушував встановлену для нього граничну норму - 380 доларів за одну ночівлю в готелі, оскільки звик до більш розкішних номерів.

Масудзое довго не відчував небезпеки: на одній із прес-конференцій губернатор навіть спробував осадити журналістку, що набивалася з неприємними питаннями. «Ви що, хочете, щоб люди вищого положення на зразок мене зупинялися у другорозрядних бізнес-готелях?»— гордовито запитав він.

З'явилися і звинувачення в надто вільному поводженні з коштами фондів – за рахунок пожертвувань губернатор Токіо з родичами обідав у ресторанах, щоправда, не дуже шикарних. А також купував детективні книжки і збірки коміксів, придбав більше сотні картин та інших творів мистецтва і навіть кілька китайських шовкових сорочок по 300 доларів кожна.

Фото president14.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-