Ердоган заявив, що розчарований у відносинах з Обамою і Путіним

Ердоган заявив, що розчарований у відносинах з Обамою і Путіним

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розчарувався у відносинах з президентами США і РФ Бараком Обамою і Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Туреччина залишилася розчарованою в економічних і політичних зв'язках зі Сполученими Штатами в останні дні президентського терміну Барака Обами", - заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, висловивши подібні почуття і з приводу свого російського колеги Володимира Путіна.

Відповідаючи на запитання журналістів після прибуття з США, де президент Туреччини був присутній на похоронах боксера-легенди Мохаммеда Алі, Ердоган наголосив, що у США і Туреччини так і не вийшло показати "потужну спільну присутність в Сирії та Іраку", а також зауважив, що однією з найбільших проблем у відносинах країн є підтримка США сирійських курдів із загону народної оборони (YPG).

Як відомо, Анкара вважає YPG терористами, називаючи їх сирійським центром Робітничої партії Курдистану, яка є протизаконною в країні.

Президент Туреччини заявив також про розчарування у зв’язку з погіршенням відносин з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Наша дружба з Путіним піднесла відносини країн на дуже високий рівень", - сказав він, додавши, що ситуація повністю змінилася після того, як в листопаді 2015 року турецьким винищувачем був збитий російський літак.

Після цього Ердоган висловив сподівання на швидке налагодження добрих відносин з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-