ІДІЛ показала, як руйнує 3000-річний храм і знищує бульдозерами пам’ятки

ІДІЛ показала, як руйнує 3000-річний храм і знищує бульдозерами пам’ятки

Укрінформ
Бойовики угруповання «Ісламська держава» розмістили відео, на якому видно як вибухом руйнується 3000-річний храм в ассирійському місті Німруд на півночі Іраку. 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В ООН 9 червня теж підтвердили з посиланням на супутникові знімки про «значне пошкодження головного входу» до храму Набу, вавілонського бога мудрості.

На відео ісламістів також видно, як бульдозери руйнують стародавні Ворота Нергала, частини історичної міської стіни Ніневії в Мосулі.

Чоловік на відео каже, що руйнування мають перешкодити мусульманам повернутися до ідолопоклонства. Угруповання вважає всі доісламські культури ідолопоклонством, так само як і будь-які релігії за межами своєї власної радикальної інтерпретації сунітського ісламу.

Крім знищення важливих археологічних об'єктів на півночі Іраку, бойовики-ісламісти підірвали храми і старовинні будівлі в Пальмірі в сусідній Сирії. Їх також підозрюють в отриманні коштів від продажу викрадених артефактів.

Археологи стверджують, що протягом останніх двох років угруповання «Ісламська держава» завдало неймовірної шкоди історичним місцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-