В Актобе знищили п’ятьох терористів, поранені двоє силовиків

В Актобе знищили п’ятьох терористів, поранені двоє силовиків

Укрінформ
Спецслужби Казахстану заявили про нейтралізацію п'ятьох осіб, які перебували в розшуку за підозрою у вчиненні нападів в Актобе 5 червня.

Про це повідомляє Радіо Азаттик.

«Під час переговорів терористи відмовилися добровільно здатися і відкрили вогонь. Подальші спроби схилити їх до здачі зброї результатів не дали. Під час штурму силами загону спецпризначення чотирьох терористів, які знаходилися в квартирі, знищено", — йдеться в повідомленні.

Як зазначає спецслужба Казахстану, ще один підозрюваний вбитий у перестрілці. У цій перестрілці, за даними комітету, «легкі поранення» отримали двоє співробітників сил безпеки. Згідно з цим повідомленням, вбитих і поранених серед мирного населення і співробітників сил безпеки немає.

«Актюбінський обласний оперативний штаб по боротьбі з тероризмом продовжує заходи щодо стабілізації обстановки, розшуку решти злочинців, встановлення їх зв'язків і можливих спільників», — йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі група релігійних радикалів вчинила напад в Актобі на два збройові магазини і військову частину. В результаті загинули семеро людей, 37 поранено, більшість з них - військовослужбовців. Під час контртерористичної операції в Актобі знищено 13 злочинців.

Напад було визнано терактом, в Актобі оголошено "червоний" рівень терористичної загрози, а по всьому Казахстану на 40 діб встановлено помірний "жовтий" рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-