В ООН назвали умови мирних переговорів щодо Сирії

В ООН назвали умови мирних переговорів щодо Сирії

Укрінформ
Офіційні представники сторін мають дійти згоди щодо параметрів заключної угоди для врегулювання конфлікту в Сирії.

Про це повідомляє DW з посиланням на спеціального представника ООН Стаффана де Містури.

«Поки офіційні представники сторін не дійдуть згоди щодо умов заключної угоди для врегулювання конфлікту, наступного раунду перемовин у Женеві не буде», - йдеться у повідомленні.

За його словами, ООН не проводитиме наступного раунду переговорів, поки сторони не визначаться зі своїми пропозиціями. Кінцевою датою укладання угоди вважається 1 серпня 2016 року.

"Час для проведення офіційного третього раунду міжсирійських переговорів ще не настав", - сказав де Містура.

Водночас генеральний секретар ООН Пан Гі Мун застеріг, що затримки з укладанням угоди з урегулювання конфлікту в Сирії можуть призвести до ескалації протистояння.

"Ми не хочемо проводити переговорів заради переговорів. Однак я волів би наголосити на тому, яку значну роль відіграє остання дата укладання угоди на початку серпня, встановлена співголовами Міжнародної групи підтримки Сирії", - заявив генсек ООН.

Нагадаємо, у лютому в Сирії оголосили про досягнення домовленостей про перемир’я, але повідомлення про бойові дії в цій країні далі надходять. Громадянський конфлікт, який переріс у повномасштабну війну, розпочався в Сирії у 2011 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-