Екс-віце-президента Мальдів засудили до 15 років за змову

Екс-віце-президента Мальдів засудили до 15 років за змову

Укрінформ
Колишній віце-президент Мальдівської республіки Ахмед Адіб засуджений до 15 років в'язниці за звинуваченням у змові з метою вбити президента.

Про це повідомляє ВВС.

Адіб був визнаний винним у причетності до вибуху на катері президента Абдулли Яміна в минулому році.

Він був заарештований у жовтні минулого року, цього тижня його засудили до 10 років в'язниці за зберігання зброї.

Замах на президента Абдуллу Яміна відбулося наприкінці вересня 2015 року. Коли глава Мальдів, здійснивши паломництво в Мекку, повертався з Саудівської Аравії на своєму швидкісному катері, на судні стався вибух. При вибуху поранення отримали дружина президента, а також охоронець і помічник глави держави.

Ямін був обраний президентом Мальдів в 2013 році.

Адіб став четвертим високопоставленим політиком, засудженим до позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі за останні три роки.

Раніше до 13 років позбавлення волі був засуджений колишній президент країни Мохамед Нашид. ООН і багато правозахисних організацій заявляли, що вважають справу проти Нашида політично мотивованою.

У січні влада Мальдів дозволила Нашіду виїхати до Великобританії для проходження лікування. У травні стало відомо, що британська влада надала політичний притулок.

Також за звинуваченням у тероризмі раніше були засуджені до різних тюремних термінів колишній міністр оборони Мохамед Назім і лідер партії "Адхаалатх" Шейх Імран Абдулла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-