Грузинські військові не прибули на навчання Anakonda-2016 до Польщі

Грузинські військові не прибули на навчання Anakonda-2016 до Польщі

Укрінформ
Грузинський військовий підрозділ, який мав взяти участь у навчаннях Anakonda-2016 на території Польщі, так і не прибув на військові маневри.

За інформацією Оперативного командування родів збройних сил Польщі, поки що невідома причина відсутності грузинів на навчаннях, інформує wpolityce.pl.

“Грузини запрошувалися на навчання, але не приїхали. Очікуємо на офіційну позицію про причини”,- заявив речник Оперативного командування родів збройних сил Польщі Пьотр Валятек.

За інформацією Радіо Свобода з посиланням на грузинські дипломатичні кола, грузини в останній момент відмовилися їхати на навчання на прохання штаб-квартири НАТО, аби не дратувати Росію перед самітом Альянсу, де Тбілісі може отримати статус асоційованого члена Організації.

Речник міністерства національної оборони (МНО) Польщі Бартломей Місевич заперечив, що існує якась заборона на участь Грузії у навчаннях.

Нагадаємо, під час офіційного відкриття навчань глава МНО Польщі Антоній Мацеревич вітав учасників навчань з країн партнерів - України, Грузії, Македонії, Швеції, Фінляндії.

У навчаннях за програмою НАТО "Партнерство заради миру" Anakonda-2016, які відбудуться з 7 по 17 червня, візьмуть участь 31 тис. військовослужбовців з 24-х країн НАТО, зокрема 12 тис. поляків, а також шести країн-учасників програми, включаючи Україну. Завдання виконуватимуться у повітрі, на суходолі та морі на кількох польських полігонах одночасно – Дравсько-Поморському, Жагань, Венджин і Нова Демба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-