Австралія може дозволити іноземним компаніям судитися з нею

Австралія може дозволити іноземним компаніям судитися з нею

Укрінформ
Австралійський уряд розглядає можливість доповнення Угоди про вільну торгівлю з Японією спірним положенням, яке дозволить іноземним корпораціям подати в суд на уряд Австралії, якщо вони вважають, що уряд ввів або змінив закони, які суттєво зашкодили їх інтересам.

Про це повідомляє видання theguardian.

«Японія і Австралія приступили до проведення переговорів, однак ще нічого не вирішено», – заявили в офісі Міністра торгівлі Австралії Стівена Чіобо.

Якщо такий пункт буде додано до угоди між Японією і Австралією, це означатиме що всі інші угоди Австралії про вільну торгівлю з Японією, Китаєм, Південною Кореєю і, головне, Угода про Транс-Тихоокеанське партнерство, повинні будуть містити аналогічні положення.

Попри офіційні причини, вважається, що переговори ініціювала Японія у відповідь на програш у тендері на будівництво підводних човнів для Австралії.

Лідер Лейбористської партії Білл Шортен заявив, що у разі перемоги його партії, усі угоди про вільну торгівлю Австралії буде переглянуто з метою видалення згаданої поправки.

Раніше тютюновий гігант Philip Morris намагався скористатися згаданою поправкою в інвестиційному договорі між Гонконгом і Австралією, підписаному у 1993 році, під час своєї невдалої спроби подати в суд на уряд Австралії за введення уніфікованого пакування цигарок, запровадженого колишнім прем’єром Австралії Джулією Гіллард у 2012 році.

Як повідомляв Укрінформ, Франція побудує субмарини для австралійського флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-