В Австрії оскаржили результати президентських виборів

В Австрії оскаржили результати президентських виборів

Укрінформ
Крайня права австрійська Парія свободи подала судовий позов щодо результатів президентських виборів, на яких вона програла з мінімальним розривом.

Про це повідомляє ВВС

"Це не образа тих, хто програв. Справа у захисті основ демократії", - сказав лідер партії Хайнц-Крістіан Штрахе.

За його словами, у процедурі голосування був цілий ряд порушень, у тому числі при опрацюванні бюлетенів, відправлених поштою.

Як відзначається, кандидат від Партії свободи Норберт Хофер зазнав поразки від лідера колишньої Партії зелених з відривом лише у 31 тис. голосів.

Офіційний представник Конституційного суду Австрії Крістіан Нойвірт підтвердив факт подання скарги.

Тепер у суду є чотири тижні, щоб відреагувати на заяву. У разі, якщо ухвала буде винесена наприкінці цього терміну, то це станеться лише за два дні до інавгурації нового президента Александра ван дер Беллена.

Президентству відводиться церемоніальна роль, але перемога Партії свободи могла б стати трампліном для досягнення успіху під час наступних парламентських виборів, які заплановані на 2018 рік, пише ВВС.

Як повідомляється, подана крайніми правими скарга може поглибити розкол у суспільстві та виявити серйозні протиріччя, що роздирають Європу в питаннях міграції, економіки та протиставлення національних інтересів інтересам ЄС.

У разі, якщо Конституційний суд візьме до уваги свідчення, надані Штрахе, результатів може бути кілька, включаючи частковий перерахунок бюлетенів або нове голосування в регіонах, де мали місце порушення.

Як повідомляв Укрінформ, ван дер Беллен був оголошений переможцем наступного дня після голосування, у ході якого він отримав 50,3% голосів проти 49,7%, відданих за Норберта Хофера з Партії свободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-