Турецьких депутатів позбавлять недоторканності

Турецьких депутатів позбавлять недоторканності

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав закон, що дозволяє позбавляти депутатів імунітету від судового переслідування.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

"Ухвалення закону є необхідною умовою для внесення відповідної поправки до Конституції. Вона, у свою чергу, дозволить притягнути до відповідальності депутатів від курдської опозиції за звинуваченням у тероризмі. Парламент Туреччини ухвалив цей закон у травні. Його підтримали 376 із 550 депутатів", - йдеться у повідомленні.

Документ був запропонований партією Ердогана «Право і справедливість» після того, як президент звинуватив депутатів із прокурдської Народної демократичної партії (HDP) у підтримці курських повстанців.

Ердоган вважає HDP частиною угруповання «Робітнича партія Курдистану (PKK). Він неодноразово заявляв про необхідність судового переслідування для цих депутатів за звинуваченням у тероризмі.

Представники Народної демократичної партії у свою чергу, заявили, що ухвалений закон спрямований на те, щоб прибрати їх та інших представників опозиції з парламенту.

Ухвалення цього документа також розкритикували чиновники у Німеччині та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-