США підтримуватимуть африканські країни у подоланні

США підтримуватимуть африканські країни у подоланні "Боко Харам"

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив терористичний напад угруповання "Боко Харам" на військові об'єкти в нігерійському місті Боссо кілька днів тому та пообіцяв підтримку зі свого боку в подоланні тероризму в регіоні.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій Державний департаментом США у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати стоять разом з нашими партнерами в Нігері, Нігерії, Чаді і Камеруні та підтримують їхні зусилля в боротьбі та досягненні перемоги над Боко Харам", - наголошується в заяві.

При цьому підкреслюється, що життєво важливими компонентами у досягненні цієї мети є "міжнародна співпраця та комплексний підхід" у рамках рішень регіонального саміту, що відбувся 14 травня в Нігерії. Як зауважили в Держдепі, зусилля щодо забезпечення тривалого миру та безпеки в регіоні мають бути об'єднаними.

Як раніше повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці відбувся напад терористів угруповання "Боко Харам" на місто Боссо, розташованому неподалік кордону Нігеру та Нігерії. У результаті атаки загинуло 30 солдатів з Нігеру і двоє з Нігерії, ще 67 отримали поранення.

"Цей напад вкотре підкреслює жахливу зневагу з боку організації "Боко Харам" до жителів басейну озера Чад", - підкреслили з цього приводу в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-