Велика вода відступає з Парижа, але все ще загрожує провінціям

Велика вода відступає з Парижа, але все ще загрожує провінціям

Фото
Укрінформ
Після проходження пікової відмітки рівень води у Сені в Парижі почав падати і станом на 9:00 за Києвом зупинився на позначці 5,77 м.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, відповідний показник зафіксували фахівці Французького центру моделювання стихійних лих Vigicrues.

"У Парижі рівень води у Сені почав своє зниження, найгірше, здається, позаду. Рівень води, який сягнув відмітки 6,1 м у суботу о 2 годині ночі, почав стабільно знижуватися, досягнувши о 5:00 ранку позначки 5,85 м, а о 9:00 ранку – 5,77 в 8 ранку", - йдеться у повідомленні центру.

Автошляхи та залізничні колії вздовж набережної Сени залишалися закритими. Більшість пішохідних доріжок та автодоріг як і раніше знаходяться під водою. Столичні музей Лувр, музей Орс та Національна бібліотека Франції теж закриті. Разом з тим, дирекція виставкового комплексу відкрила для відвідувачів експозиції в "Гран Пале".

Найскладнішою ситуація залишається вниз за течією Сени, у департаментах Ер та Приморська Сена, де у суботу діяв найвищий "червоний" рівень небезпеки. Влада все ж вирішила знизити його до "помаранчевого", але рятувальні служби перебувають у максимальному стані готовності. У 15 департаментах Франції зберігається загроза підтоплення.

Транспортне сполучення залізницею частково перерване, у столиці, вздовж набережної, та у Паризькому регіоні. Очікується, що приміські потяги відновлять свою роботу у середині наступного тижня.

Жертвами повені у Франції вважаються 4 особи, 24 отримали поранення. Рятувальники евакуювали 20 тис. людей, 17,11 тис. будинків залишається відключеними від енергоживлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-