Ходорковський має намір повернутися до Росії

Ходорковський має намір повернутися до Росії

Укрінформ
Він планує сформувати команду реформ, яка повинна буде відпрацювати два роки до моменту проведення перших чесних виборів.

Про це екс-глава компанії "ЮКОС" заявив в інтерв'ю euronews.

“Я, поза сумнівом, повернуся до Росії, але питання про те, яку посаду зайняти або не займати ніякої, мене зараз хвилює мало. Важливо, щоб була команда, політична команда, здатна надати підтримку необхідним реформам після зміни режиму. Це те, чого ми були позбавлені на початку 90-х років, і те, що на моїх очах призвело до досить тяжких наслідків", - заявив Ходорковський.

Він також повідомив, що формує команду реформ, яка повинна буде відпрацювати два роки до моменту проведення перших чесних виборів.

На запитання журналіста про те, чи буде повернутий Крим Україні, Ходорковський відповів, що "відразу після захоплення Криму виступав в Україні і позначив свою позицію: це діяння (анексія) абсолютно незаконне, так чинити, звісно, у сучасному світі просто не можна". Однак, за його словами, "те, що сталося, – сталося. І сьогодні це проблема на довгі роки".

На прохання журналіста уточнити позицію в питанні повернення територій, Ходорковський сказав, що такі рішення повинні прийматися з урахуванням думки громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-