ФСБ зажадала з Павленського півмільйона за підпалені двері

ФСБ зажадала з Павленського півмільйона за підпалені двері

Укрінформ
Потерпіла сторона у справі про підпал дверей будівлі ФСБ на Луб’янській площі заявила до художника-акціоніста Петра Павленського цивільний позов на 481 461 рублів і 83 копійки - у таку суму оцінюється відтворення дверей.

Про це повідомляє «Медіазона» з Міщанського суду Москви.

Представник потерпілої сторони, начальник юридичного відділу військової частини № 55002 (ФСБ Росії) Дмитро Казаков сказав, що суму збитку було заявлено при дізнанні, звідси й сума позову. Свій позов ФСБ РФ подала у ході судового розгляду. Павленський звинувачується в ушкодженні об'єкту культурної спадщини. Адвокат Павленського Ольга Дінзе уточнила, що позов було заявлено тільки сьогодні.

Як повідомлялося, у листопаді 2015 року Петро Павленський влаштував акцію «Загроза». Він облив двері будівлі на Луб'янці бензином і підпалив їх.

Після цього він встав на фоні дверей, що горіли, і стояв, поки охоронці, що прибігли, не поклали його на землю. З того ж дня Павленський перебуває під арештом. Акцію «Загроза» художник присвятив українським політв'язням у справі Сенцова-Кольченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-