На поштах Швеції й Норвегії знайшли конверти з білим порошком

На поштах Швеції й Норвегії знайшли конверти з білим порошком

Укрінформ
Вранці 3 червня у поштовому центрі на півдні Стокгольма виявили конверт з потенційно небезпечним білим порошком. Від контакту зі схожою речовиною в четвер вночі було госпіталізовано 14 співробітників пошти норвезького міста Стокке.

Про повідомляє The Local.

«Потенційно небезпечний білий порошок було знайдено в листі в шведському поштовому центрі у південній частині Стокгольма», - йдеться у повідомленні.

Тривогу оголосили о 5:38 ранку у п'ятницю, після того як лист з білим порошком виявили під час сортування пошти.

На місце події прибули аварійні служби і протягом години потенційно небезпечна ділянка була ізольована.

Також повідомляється, що шість осіб доставили в лікарню у відповідності зі стандартними процедурами поліції, але служби безпеки запевняють, що ніхто не постраждав і не заразився.

У поштовому центрі також знайшли й інший підозрілий пакет, вміст якого зараз перевіряють.

Згідно The Local, це не перший конверт з підозрілою речовиною, знайдений у Північній Європі.

За кілька годин до ранкового інциденту у Стокгольмі, у поштовому центрі норвезького міста Стокке був виявлений схожий пакет з білим порошком, після контакту з яким деякі співробітники пошти були госпіталізовані.

«Чотирнадцять поштових працівників були відправлені до лікарні після контакту з невідомою речовиною з листа в центрі розподілу пошти в Стокке у четвер увечері, а ще 30 були допущені до обстеження», - йдеться у повідомленні.

Коли співробітники центру обробляли один з конвертів, він тріснув і з нього посипався білий порошок. Незабаром після цього кілька співробітників відчули свербіж шкіри і печіння в горлі, після чого вони кинули конверт в поліетиленовий пакет і поклали його в сейф до приїзду саперної служби, яка спеціалізується на роботі з небезпечними речовинами.

Поки що результати аналізів проб порошку з поштових центрів обох країн не відомі, як і не ясно чи пов'язані конверти, виявлені в Швеції і Норвегії між собою.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-