Вчителів, які протестували в Бухаресті, прийняли в адміністрації президента

Вчителів, які протестували в Бухаресті, прийняли в адміністрації президента

Укрінформ
Представники профспілок освіти та Національної ради учнів (організатори масових акцій протесту вчителів) зустрілися з радниками президента Румунії Лиджиєю Декою (Департамент освіти і науки) і Габріелем Пишкочу (Департамент зв'язків з громадянським суспільством).

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

Як поінформували в адміністрації румунського президента, діалог з протестуючими був відкритим, а представники профспілок виклали вимоги вчителів і шляхи вирішення проблем.

Представники президентської адміністрації, в свою чергу, підкреслили значимість реалізації національного проекту «Освічена Румунія», розрахованого до 2030 року, зазначивши, що президент Клаус Йоханнис пріоритетне значення надає підвищення ефективності системи освіти.

Як повідомляв Укрінформ, в середу, 1 червня, в румунській столиці відбулася акція протесту румунських вчителів, в якій взяли участь більше дев'яти тисяч осіб. Основна вимога маніфестантів – підвищення заробітної плати педагогічного персоналу.

За словами учасників акції, якщо їхні вимоги не будуть виконані, вони залишають за собою право бойкотувати майбутні випускні іспити в навчальних закладах країни.

Протестувальники пройшли маршем по вулицях Бухареста.

Раніше урядом Румунії було прийнято рішення про поетапне збільшення заробітної плати вчителів: на першому етапі, в 2016 році, зарплату пропонується збільшити на 5%, а через рік, у 2017-му – ще на 5%. Вчителі ж вимагають збільшення зарплати на 15% з грудня 2016 року.

Розмір заробітної плати румунських вчителів, згідно зі статистичними даними, становить від 275 до 1250 доларів. За даними, представленим профспілками, у Румунії найнижча зарплата вчителів в Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-