Румунські прикордонники «кришували» контрабандистів

Румунські прикордонники «кришували» контрабандистів

Укрінформ
Офіцери румунської Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом затримали кількох співробітників Прикордонної поліції контрольно-пропускного пункту «Стамора-Моравіца» на румунсько-сербському кордоні в повіті Тімішоара.

Всі затримані, включаючи керівника КПП, підозрюються в створенні злочинного угруповання, що займалася контрабандою та вимаганням грошей у проїжджаючих через КПП громадян, передає власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з оприлюдненою Управлінням інформацією, співробітники Погранполіції на чолі з начальником КПП Габрієлем Іонуцєм, в обмін на грошові винагороди сприяли виїзду за межі Румунії осіб, які перебувають у національному розшуку за обвинуваченням у скоєнні тяжких злочинів. Вони також надавали сприяння в організації нелегального трафіку мігрантів.

Крім цього, члени банди «кришували» сербських контрабандистів, які перевозили через кордон для подальшого транспортування до Німеччини партії контрабандних годинників марки «Rolex».

Як стало відомо під час попереднього слідства, якщо у проїжджаючих через кордон громадян всі документи, включаючи особистий багаж, були в повному порядку, поліцейські під будь-яким приводом все одно вимагали гроші, аргументуючи це «існуючою на кордоні традицією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-