Посилення ІДІЛ загрожує багатьом миротворчим операціям - ЗС Канади

Посилення ІДІЛ загрожує багатьом миротворчим операціям - ЗС Канади

Укрінформ
Міжнародні миротворчі операції, особливо багатонаціональні сили на синайському півострові, наражаються на все більші загрози через зміну безпекової ситуації у світі.

Таку думку висловив начальник штабу оборони Канади генерал Джонатан Венс, передає кореспондент Укрінформу.

«Там стає все більш небезпечно, як і в багатьох інших регіонах світу, де ми спершу мали відносно спокійні місії з підтримання миру, що зараз стають все більш ворожими», - сказав Венс.

За його словами, безпекова ситуація на синайському півострові стала «токсичною», а посилення ІДІЛ відчутно перешкоджає проведенню миротворчої операції.

«Це справляє негативний вплив на місію. Ми хочемо її продовження, хочемо контролювати дотримання миру між Єгиптом та Ізраїлем, спостерігати за виконанням угоди. Втім, з посиленням ІДІЛ це стає робити все важче», - наголосив генерал.

Нагадаємо: миротворча операція на синайському півострові, покликана контролювати дотримання перемир’я між Ізраїлем та Єгиптом, розпочалася у 1981 році. Участь у ній бере більше 1,5 тис миротворців з 12 країн, а керує нині контингентом канадський генерал-майор Деніс Томпсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-