Діаспора нагадала НАТО про світовий вимір боротьби України проти РФ

Діаспора нагадала НАТО про світовий вимір боротьби України проти РФ

Укрінформ
У боротьбі проти Росії України захищає не лише свій суверенітет та територіальну цілісність, а мир та порядок у світі.

Про це у своєму виступі перед комітетом з цивільного виміру безпеки Парламентської асамблеї НАТО заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

«СКУ звертає увагу Комітету на те, що боронячи свої східні кордони, Україна одночасно захищає спільні демократичні цінності євроатлантичної спільноти та зупиняє загарбницькі амбіції РФ щодо просування далі на захід. Таким чином, успіх України у цьому, безперечно, є в інтересах НАТО», - сказав Чолій.

На його переконання, кінцевою метою агресивних дій Росії є «не Абхазія, Південна Осетія, Крим, Луганськ чи Донецьк, а відновлення Радянського Союзу», чого неможливо досягти без загарбання України.

«Агресія РФ проти України є частиною ширшого імперіалістичного плану дій, який загрожує стабільності у світі. Незалежна, територіально цілісна та реформована Україна є однією з найкращих гарантій дотримання миру та стабільності у Європі та поза нею», - наголосив президент СКУ.

Він наголосив також на потужній дезінформаційній кампанії, яку провадить РФ.

«СКУ також звертає увагу на потужну дезінформаційну кампанію, розроблену задля переконання світу, що Україна – це держава, яка не відбулася. Ця кампанія має на меті приведення України до Росії без заперечень з боку євроатлантичної спільноти», - зазначив Чолій.

Він закликав НАТО вжити «додаткових вагомих кроків», які б сприяли Україні у її боротьбі.

«Парламентська асамблея НАТО може зробити дуже цінний внесок, надіславши чіткий сигнал своєї непохитної підтримки незалежності та територіальної цілісності України, та заохотивши держав-членів НАТО наповнити цей сигнал конкретними діями», - підсумував Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-