У Німеччині побоюються напливу біженців з Чечні - ЗМІ

У Німеччині побоюються напливу біженців з Чечні - ЗМІ

Укрінформ
У Німеччині побоюються напливу біженців з Чечні, яких в Європу «запустив» російський президент.

Про це в статті в недільному випуску німецької газети WELT.

«Число біженців з Чечні сильно зросло», - повідомляє видання.

Чиновники стурбовані, у тому числі, і у зв'язку із загрозою ісламізму. Є підозріння, що Москва могла «відкрити чеченські двері», - пише автор.

У квітні Росія опинилася на п'ятому місці за числом осіб, що шукають політичного притулку в Німеччині, поінформували газету в Міністерстві внутрішніх справ ФРН. Водночас з початку січня по 23 травня з 2728 громадян РФ, що подали таке прохання, 2244 -  чеченці, це 82,3% від загального числа. Вони слідують до Німеччини через Україну, Білорусію і Польщу. Зростання числа чеченців спостерігається з другої половини 2015 року. Проте, російська статистика показує куди нижчі цифри. 

Причини такої ситуації до кінця  не відомі, визнає газета. Проте, із посиланням на російських правозахисників, автор зазначає, що останнім часом режим в російському регіоні все більш жорсткий, правами і свободами там  часто нехтують. Але небезпека полягає в тому, що в Європу частенько прямують люди, які симпатизують ісламізму, вважаючи, що там їм буде вільно, оскільки в самій Росії їх переслідують. 

 В цілому число біженців з Росії до Німеччини росте з року в рік. Якщо в 2011 таких було всього 1698, то вже в 2013-му РФ йшла відразу за Сербією в списку найбільших постачальників біженців до Німеччини – 15 473 людини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-