В ООН кажуть про можливу загибель у морі понад 700 мігрантів

В ООН кажуть про можливу загибель у морі понад 700 мігрантів

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) побоюється, що понад 700 мігрантів, які намагалися човнами дістатися до Європи, можуть бути мертвими внаслідок корабельних аварій на півдні Італії.

Про це йдеться у сьогоднішньому коментарі УВКБ ООН агентству Associated Press.

«В УВКБ ООН побоюються, що більше 700 біженців можуть бути мертвими внаслідок трьох корабельних аварії на півдні Італії за останні кілька днів», - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар агентства ООН у справах біженців Карлотта Самі зазначила, що близько сотні мігрантів вважаються зниклими безвісти після того, як у середу в водах Італії перекинувся човен з нелегалами. Інші 550 біженців зникли безвісти після аварії човна у четвер після виходу з лівійського порту Сабрата. Ще невідома кількість мігрантів вважається зниклою безвісти після катастрофи судна у п’ятницю.

Нагадаємо, що з початку минулого більше 1,2 млн африканських, азійських та арабських мігрантів, які тікали від бідності та війни, спробували потрапити до ЄС. Після укладання угоди з Туреччиною, що призвела до значного скорочення потоку біженців до Греції, основним їх маршрутом став саме морський – з Лівії до Італії.

Раніше Укрінформ повідомляв, що італійська берегова охорона зафіксувала на відео, як переповнений човен з мігрантами в Середземному морі перевернувся на шляху з Лівії до Італії 

Фото: AFP PHOTO / MARINA MILITARE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-