Меркель і Олланд вшанували пам'ять загиблих у

Меркель і Олланд вшанували пам'ять загиблих у "верденській м'ясорубці"

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд у неділю спільно відвідують пам'ятні заходи у зв'язку зі 100-річчям битви при Вердені.

Про це інформує сайт глави німецького уряду.

«У день сторіччя битви при Вердені канцлер Меркель і президент Франції Олланд хочуть засвідчити ще один знак дружби двох країн. Разом вони сьогодні беруть участь у меморіальній церемонії у Вердені, французькому місті, яке вважається символом жорстокості Першої світової війни”, - йдеться в повідомленні.

Два лідери зранку поклали вінки на цвинтарі, де поховані німецькі солдати. Після цього вони вирушили у місто Верден і там поклали вінок до пам'ятника загиблим дітям. На мосту Пон-шосе через річку Маас 100 учнів запустили в небо 100 повітряних кульок миру.

У другій половині дня відбудуться урочистості біля меморіалу у Вердені за участю президента Європарламенту Мартіна Шульца, президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, а також президента Європейської ради Дональда Туска.

У ході спільного обіду Меркель і Олланд мають намір обговорити актуальні питання двосторонньої співпраці, європейську і міжнародну тематику.

Народи Франції та Німеччини у неділю, 29 травня, відзначають соту річницю однієї з найтриваліших і найзапекліших воєнних операцій Першої світової війни - Верденської битви.

Верденська операція на Західному фронті 5-ї німецької армії проти французьких військ тривала з 21 лютого по 18 грудня 1916 року. Вона увійшла в історію як «верденська м'ясорубка», в результаті якої загинуло 163 тис. французьких і 143 тис. німецьких солдатів.

Під Верденом зазнав фіаско німецький стратегічний план кампанії 1916 року - одним сильним і швидким ударом вивести з війни Францію. Верденська операція, а також битва на Соммі ознаменували собою початок виснаження військового потенціалу Німецької імперії та посилення Антанти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-