"Космічні війни": Обама презентував таємну доповідь про стримування ворогів

Укрінформ
Президент США Барак Обама представив конгресу доповідь і секретний додаток про «комплексну політику щодо стримування супротивників в космосі».

Це йдеться в його супровідному листі, опублікованому на сайті Білого дому.

«Я презентую, згідно з розділом 1613 національного закону про оборону за фінансовий рік-2016, доповідь і секретний додаток про комплексну політику стримування супротивників в космосі. Доповідь є результатом міжвідомчого процесу, цілями якого є зменшення ризиків для Сполучених Штатів і наших союзників в космосі; а також для захисту і збереження прав, доступу, можливостей, використання і свободи дій Сполучених Штатів в космосі», - вказується в листі.

Обама відзначає, що успіх в досягненні цих цілей потребує «багаторічних зусиль» всіх відомств.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на представника Ради національної безпеки, підготувати доповідь адміністрацію США зобов'язало нова вимога закону про асигнування на військові потреби в 2016 фінансовому році. Саму доповідь агентству надати відмовилися, також пославшись на її таємність.

На початку травня The Washington Post наводила слова чиновників Пентагону, котрі висловлювали побоювання, що Росія опрацьовує можливість космічної атаки на Сполучені Штати. Військові чиновники вбачають ризики того, що їх супутники стануть легкою здобиччю конкурентів у космосі. Вони відзначали, що Китай, Росія, а також інші космічні держави розробляють технологію, яка може вивести з ладу інфраструктуру космічної безпеки США.

За словами командувача стратегічним командуванням США Сесіла Хейні, доступ до космічних технологій наразі існує у Північної Кореї, Ірану та деяких ісламістських організацій. «Ми повинні зрозуміти, що, незважаючи на наші зусилля, майбутній конфлікт може початися або розширитися в космосі», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-