"Трудовий майдан" у Франції: уряд заговорив про поступки

Укрінформ
В уряді Франції на тлі масштабних соціальних протестів заговорили про можливі поступки щодо законопроекту міністра праці Міріам Ель-Комрі про трудову реформу.

Про це в ефірі телеканалу BFM TV заявив прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс.

«Не може бути і мови про відкликання законопроекту. Але зміни та поліпшення можуть бути внесені (у законопроект. - Ред.)», - сказав глава французького уряду.

Водночас він наголосив, що стаття 2, у якій зазначається, що колективна трудова угода превалює над Трудовим кодексом Франції, і проти якої виступають профспілки, змінена не буде. «Подивимося, але філософія тексту залишиться колишньою», - зазначив Вальс.

Утім, за кілька годин до інтерв’ю Вальса міністр фінансів Мішель Сапен в ефірі парламентського телеканалу LCP припустив можливість редагування і статті 2.

 «Можливо, все ж потрібно змінити статтю 2 у деяких пунктах. Потрібно подивитися все в деталях, акуратно», - сказав він.

Раніше на слуханнях у Національних зборах (нижня палата парламенту) Мануель Вальс відкинув будь-які компроміси у частині трудової реформи попри масові протести французів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні по всій Франції пройшли масові маніфестації проти трудової реформи. Учасники протестів блокують нафтопереробні заводи та нафтобази, через що автозаправні станції залишаються без палива. До національного страйку приєднаються працівники енергетичного сектора. В столичному аеропорту Орлі скасовано 15% рейсів.

Фото: telegraf.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-