Більшість поляків - проти прийому біженців

Більшість поляків - проти прийому біженців

Опитування
Укрінформ
Більшість поляків (55%) виступають проти прийому біженців у країні, а 39% не виключають їх розміщення у країні на постійній або тимчасовій основі.

Про це йдеться в опитуванні Центру досліджень громадської думки (СBOS), проведеному у травні, інформує кореспондент Укрінформу.

“У травні знизився відсоток тих, хто не хоче приймати біженців на 6% - до 55%”,- інформує  CBOS.

Найбільше противників щодо прийому біженців є серед виборців консервативних партій, зокрема, KORWiN (85%), “Право і Справедливість” (65%) і руху Kukiz’15 (60%). Натомість, найбільшу підтримку щодо їх можливого розміщення в Польщі демонструють ліберальні партії та політичні сили лівого спрямування. Йдеться, зокрема, про партії Nowoczesna (77%), партію Razem (70%), “Громадянську платформу” (55%).

Як зазначають у СBOS, найменше прихильників прийому біженців є серед молоді у віковій групі від 18 до 44 років.

Найбільш прихильно до прийому біженців в Польщі ставляться жителі великих міст (понад 500 тис.), а найменше – жителі сіл.

Водночас у травні погіршилося ставлення поляків до можливого прийому біженців з України. Надання їм статусу біженця підтримує 57%, а проти цього виступає 37% (у серпні противників було 19%).

На думку експертів CBOS, це відбувається тому, що менш освічені поляки дедалі частіше вбачають в українцях конкуренцію в умовах погіршення ситуації на ринку праці.

Нагадаємо, торік попередній уряд Еви Копач зобов’язався прийняти 7 тис. біженців з півдня. Нинішній уряд Беати Шидло підкреслює, що для прийому біженців немає відповідних умов. У березні до Польщі повинні були прибути перші 100 біженців. Однак польські спецслужби з міркувань безпеки не погодилися на прийом жодного з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-