Заяви Трампа приголомшили G7 - Обама

Заяви Трампа приголомшили G7 - Обама

Укрінформ
Президент США Барак Обама зазначив, що почув від лідерів "Великої Сімки" здивування та велике занепокоєння у зв'язку з великими шансами американського мільярдера Дональда Трампа, який озвучує суперечливі заяви, стати президентом Сполучених Штатів. 

Про це Обама заявив у четвер, перебуваючи у Японії на Саміті G7, повідомляє Reuters

"Обама зазначив, що інші лідери "Великої Сімки" здивовані республіканським кандидатом", - йдеться у повідомленні.

При цьому наводяться слова самого глави Білого дому: "Вони не знають, наскільки серйозно потрібно сприймати деякі з його (Трампа – Ред.) висловлювання, але вони були приголомшені ними".

Причини такого занепокоєння зрозумілі, підкреслив Обама. "Це тому, що багато пропозицій, які він (Трамп – Ред.) зробив, демонструють або незнання світової політики, або безцеремонне ставлення, або ж зацікавленість отримати побільше твітів та заголовків замість того, щоб насправді подумати про те, що саме потрібно для збереження безпеки Америки – захищеної та процвітаючої, а також стабільного світу", - пояснив американський президент.

При цьому Reuters зазначає: багато союзників США побоюються, що Трамп "підгодовуватиме" нестабільність у країнах, стурбованих зростаючою могутністю Китаю, заохочуватиме прихильників націоналізму та авторитаризму та зрештою зруйнує "вісь" Обами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Трампу також закидають расизм й нетерпимість через висловлювання, що він побудував би стіну, щоб стримати нелегальних мексиканських іммігрантів, а також через ініціативу тимчасово заборонити в'їзд мусульманам до Сполучених Штатів. Він також дав коментарі, які вважаються принизливими для жінок, нагадує західне інформагентство.

Фото: tjournal.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-