ОБСЄ сподівається, що звільнення Савченко наблизить кінець конфлікту в Україні

ОБСЄ сподівається, що звільнення Савченко наблизить кінець конфлікту в Україні

Укрінформ
Офіс ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини сподівається, що звільнення Надії Савченко після дворічного незаконного утримання її в Росії допоможе наблизити кінець конфлікту в Україні.

Заява директора офісу ОБСЄ Георга Лінка є у розпорядженні кореспондента Укрінформу.

"Я дуже щасливий новинами про звільнення Надії Савченко. Я сподіваюся, що дозвіл цього суворого випробування зможе внести вклад до співпраці, яка знадобиться для виконання Мінських домовленостей, допоможе завершити конфлікт в Україні і навколо неї", - заявив Лінк.

"Серйозні суперечки навколо фактів, що стосуються арешту Савченко та її затримання, а також стурбованість характером суду і вироку, підкреслюють важливість прихильності усіх країн-членів ОБСЄ та їхніх зобов'язань у питанні прав людини і засадницьких свобод, включаючи право гарантування законності, у тому числі право на справедливий суд", - заявив Лінк. 

Він закликав не забувати про тих, хто ще залишається в застінках, і зробити все для того, щоб їхні права були захищені і грали центральну роль при винесенні вердиктів та пошуку рішень.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, який є діючим головою ОБСЄ,  також висловив сподівання, що звільнення українського льотчика сприятиме успішному просуванню Мінського процесу і відновленню заходів довіри між Києвом та Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-