Суд Швеції підтримав арешт Ассанжа

Суд Швеції підтримав арешт Ассанжа

Укрінформ
Стокгольмський окружний суд відмовив адвокатам засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в клопотанні про припинення порушеної проти нього справи про згвалтування.

Про це повідомляє AFP.

"Суд вважає, що Джуліан Ассанж досі підозрюється в згвалтуванні ... і що все ще існує ризик того, що він може уникнути правосуддя", - йдеться в постанові суду.

Шведська прокуратура видала ордер на арешт Ассанжа через те, що слідчі хочуть допитати його стосовно згвалтування, яке він заперечує.

Адвокати Ассанжа просили про скасування ордера після того, як Робоча група ООН з незаконного позбавлення волі видала висновок, який, втім, не має юридичної сили.

Згідно з висновком, перебування Ассанжа в посольстві Еквадору в Британії під охороною британської поліції рівносильно незаконному позбавленню волі, якого Ассанж зазнав через дії урядів Швеції та Сполученого королівства.

Зі свого боку, Британія і Швеція оскаржують висновок робочої групи, пише агентство.

44-річний Ассанж попросив притулку в посольстві Еквадору в червні 2012 року, намагаючись уникнути екстрадиції до Швеції, де він звинувачується в згвалтуванні.

Шведські прокурори хочуть допитати Ассанжа у справі 2010 року про згвалтування і сексуальні домагання по відношенню до двох жінок-волонтерів, які не подавали формальних позовів.

Термін позовної давності спливає у 2020 році.

Ассанж побоюється, що Швеція екстрадує його в США, де йому загрожують звинувачення у шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-