Екс-радник Обами розкритикував Канаду за прояв слабкості щодо Росії

Екс-радник Обами розкритикував Канаду за прояв слабкості щодо Росії

Укрінформ
Відсутність прогресу із ухваленням Канадою «акту Магнітського» свідчить про слабкість Оттави.

Таку думку в інтерв’ю виданню The Globe and Mail висловив колишній посол США у Росії та радник президента Обами з питань РФ Майкл Макфол.

«Коли режим підтримує порушників прав людини і після цього сам порушує міжнародне право, то відповідь має бути лише одна – сила. Думка, що не ухвалення цього закону якимсь чином допоможе отримати краще ставлення від росіян, може бути правильною лише у короткостроковій перспективі, але стратегічно це є знаком слабкості, а не сили», - сказав Макфол.

Він висловив розчарування з приводу відмови канадським урядом від покарання відповідальних за порушення прав людини чиновників. «Чи дійсно ви захищаєте права людини? Якщо для вас це важливо, то «акт Магнітського» має бути ухвалений», - наголосив колишній посол.

Він також розкритикував аргумент канадського уряду щодо того, що відсутність «акту Магнітського» дозволила Канаді потрапити до Міжнародної групи підтримки Сирії і взяти участь у перемовинах у Відні. «Дуже дивна логіка. США є учасниками цих перемовин, хоча ми й ухвалили «акт Магнітського», нас ніхто звідти не прогнав», - зазначив Макфол.

Нагадаємо, що на початку травня до обох палат канадського парламенту були подані законопроекти, що дозволяють накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу. Авторами законопроектів, написаних за прикладом американського «акту Магнітського», є депутат Джеймс Безан та сенатор Райнел Андрейчак. Втім, у міністерстві закордонних справ Канади заявили, що не бачать потреби в ухваленні цих законопроектів, адже чинне канадське міграційне законодавство дозволяє обмежувати доступ до країни небажаних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-