Корупційний скандал у Румунії: голові Сенату закидають неправдиві свідчення

Корупційний скандал у Румунії: голові Сенату закидають неправдиві свідчення

Укрінформ
Румунське Національне управління по боротьбі з корупцією розпочало процедуру кримінального переслідування щодо голови Сенату Румунії (Верхня палата парламенту) Келіна Попеску Теричану, звинуваченого у наданні неправдивих свідчень.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як поінформували в антикорупційному управлінні, у середині квітня 2016 року голову Сенату було викликано в Управління для надання свідчень у справі про незаконну угоду з продажу частини лісового масиву і ферми "Беняса" у повіті Снагов.

Теричану засвідчив, що не знайомий з фігурантами цієї кримінальної справи. Проте, як з'ясувалося у ході додаткових слідчих заходів, його свідчення виявилися неправдивими, оскільки з одним з фігурантів справи, Талом Сіберстейном, Теричану не лише був знайомий, але під час свого прем'єрства він користувався його послугами в якості політичного консультанта.

Сіберстейн консультував також колишнього румунського прем'єра Адріана Нестасе (тодішнього соратника Теричану по Соціал-демократичній партії) та екс-президента Румунії Траяна Бесеску.

В Управлінні по боротьбі з корупцією заявили, що голову Сенату поінформували про те, що щодо нього розпочато процедуру кримінального переслідування. У Теричану статус підозрюваного.

Сам голова Сенату поки що ніяк не прокоментував висунені на його адресу звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-