Дуда пояснив, чому Польща підтримує Україну

Дуда пояснив, чому Польща підтримує Україну

Укрінформ
Польща, як і інші країни Центрально-Східної Європи, після Другої світової війни втратила можливість визначати свою долю. Тому поляки сьогодні виявляють солідарність з українцями, які самостійно хочуть обирати своє майбутнє і жити в мирі.

Про це, виступаючи у вівторок у Нобелівському інституті в Осло, заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує кореспондент Укрінформу.

"Цей досвід пояснює, чому поляки сьогодні солідарні з українським народом, а також із усіма народами, які борються за своє право на самовизначення. Ми підтримуємо прагнення самостійно вирішувати свою долю, підтримуємо їхні прагнення не піддаватися на тиск, залякування і війну",- наголосив Дуда.

Під час виступу він зауважив, що упродовж кількох останніх років в Європі сталися випадки очевидного порушення міжнародного права, територіальної цілісності і суверенітету країн.

"Такі дії нам не можна визнавати і погоджуватися на них, якщо ми піклуємося про наше майбутнє", - наголосив Дуда.

Він зазначив, що у світлі нинішніх викликів у Європі необхідною є колективна оборона, зокрема в рамках НАТО. Він зауважив, що це потребує додаткових зусиль та капіталовкладень, але в майбутньому це може виявитися вирішальним чинником для збереження миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-