У Румунії загинув глава великої фармкомпанії. Поліція не виключає самогубство

У Румунії загинув глава великої фармкомпанії. Поліція не виключає самогубство

Укрінформ
Керівник третього за величиною в Румунії фармацевтичного підприємства з виробництва дезинфікуючих препаратів Hexi Pharma 36-річний Дан Кондря загинув в автокатастрофі.

Слідчі не виключають версію самогубства, оскільки на місці ДТП відсутній гальмівний шлях, а дорога - рівна, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На місці аварії, яка сталася за кілька десятків кілометрів від підприємства, слідчі та криміналісти проводять додаткові слідчі заходи. За попередніми даними, автомобіль бізнесмена врізався в дерево на швидкості 150 км/год.

Підприємство Hexi Pharma – один з найбільших постачальників дезинфікуючих препаратів до медико-санітарних закладів Румунії.

Декількома тижнями раніше на сторінках румунських ЗМІ були опубліковані матеріали журналістського розслідування, що свідчать про те, що дезинфікуючі препарати, які поставляються в лікарні і поліклініки, а також до шкільних закладів, були сфальсифіковані, що призвело до збільшення інфекційних захворювань, зокрема, серед дітей.

Прем'єр-міністр Румунії Дачіан Чолош доручив правоохоронним органам провести ретельне вивчення оприлюднених в журналістському розслідуванні матеріалів. За цим фактом румунська прокуратура порушила кримінальну справу за статтею «Умисна підробка лікарських препаратів».

За даними слідства, після початку кримінального розслідування керівництво підприємства планувало ініціювати процедуру банкротства через борги (більш як 4,5 мільйонів євро), що накопичилися, проте, суд відмовив у позові до завершення слідства.

Відомо також, що напередодні загибелі Дан Кондря отримав повістку в прокуратуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-