Ізраїль відхилив пропозицію Франції щодо конференції в Парижі

Ізраїль відхилив пропозицію Франції щодо конференції в Парижі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відхилив пропозицію Франції щодо проведення восени в Парижі міжнародної конференції з мирного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Про це він заявив під час переговорів з прем’єр-міністром Франції Мануелем Вальсом, який перебуває з офіційним візитом у Тель-Авіві, повідомляє AFP

«Біньямін Нетаньяху висловився за проведення двосторонніх зустрічей між представниками Ізраїлю і Палестинської автономії в Парижі. Двосторонні переговори є єдиним способом досягнення прогресу», - сказав прем'єр-міністр Ізраїлю в ході переговорів з главою французького уряду.

Той, у свою чергу, пообіцяв донести позицію Ізраїлю до президента Франції. «Я почув пропозицію пана Нетаньяху. Я доповім про неї президенту Республіки», - сказав Мануель Вальс.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Франції перебуває в Ізраїлі з офіційним візитом. У вівторок він попрямував на палестинські території. Головною метою поїздки урядової делегації Франції була організація міжнародної конференції з врегулювання близькосхідної кризи. Ідею цієї конференції висловив торік колишній міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус. Паризьку ініціативу підтримали керівники кількох європейських держав. Конференція планувалася на осінь 2016 року, але жодна з конфліктуючих сторін на підтримала ініціативу Парижа.

На початок червня у Парижі заплановано зустріч на рівні міністрів закордонних справ і міжнародних організацій, присвячена мирному врегулюванню конфлікту між Ізраїлем та Палестиною. Участь у ній, за даними МЗС Франції, підтвердили представники майже 20 країн, у т.ч. держсекретар США Джон Керрі. Водночас представники Ізраїлю і Палестинської Автономії відмовилися брати участь у переговорах.

Напередодні візиту прем’єр-міністра Франції до Тель-Авіва його ізраїльський колега висловив сумніви в «неупередженості французів» з приводу мирного врегулювання конфлікту. Свою позицію Нетаньяху аргументував тим, що Франція підтримала ухвалення резолюції ЮНЕСКО щодо Храмової гори в Єрусалимі, а також тим, що колишній глава МЗС Лоран Фабіус пообіцяв визнати Палестину державою в разі, якщо паризька конференція провалиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-