Над Японським морем непізнаний літак небезпечно зблизився з двома лайнерами - ЗМІ

Над Японським морем непізнаний літак небезпечно зблизився з двома лайнерами - ЗМІ

Укрінформ
Російські авіадиспетчери змінили ешелони польотів двом далекомагістральним європейським лайнерам над Японським морем через небезпечне наближення до них літака, що не відповідав на сигнали.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело.

"Диспетчери зафіксували мітку непізнаного повітряного судна на висоті близько 11 тис. метрів. Розпізнати сигнали транспондера не вдалося, на спроби зв'язатися повітряне судно не відповідало. Тому було прийнято рішення змінити ешелон польоту пасажирського Boeing 777 авіакомпаній KLM, що знаходився у тому районі та летів з Японії в Голландію. В результаті пасажирський літак благополучно розійшовся з непізнаним повітряним судном", - сказав співрозмовник агентства.

Пізніше екіпаж іншого далекомагістрального літака авіакомпанії Swiss доповів про візуальний контакт у тому ж районі з важким чотиридвигунним літаком, що знаходився у безпосередній близькості. Цей літак не відповідав на запити диспетчерів і не подавав розпізнавальних сигналів.

"Російським диспетчерам знову довелося змінити ешелон польоту пасажирського літака, що повертався з Японії в Швейцарію, щоб забезпечити благополучну розбіжність з невідомим повітряним судном", - сказало джерело.

Він припустив, що непізнаний літак міг виконувати розвідувальні функції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-