Сутички в Багдаді: четверо загиблих, 90 поранених

Сутички в Багдаді: четверо загиблих, 90 поранених

Укрінформ
У результаті сутичок протестувальників та поліції в Багдаді загинуло щонайменше чотири особи, ще 90 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в лікарні. 

"Щонайменше чотири протестувальники були вбиті і 90 поранені після того, як сили безпеки відкрили вогонь по натовпу, який порушив "зелену зону" в Багдаді", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, іракські сили безпеки застосували бойові патрони, гумові кулі, водомети та сльозогінний газ, щоб витіснити демонстрантів з центрального району, в якому розташовані урядові будівлі, парламент і багато іноземних посольств.

Як повідомили в центральному морзі Багдада, причиною чотирьох смертей стали вогнепальні поранення, а не задуха, викликана сльозогінним газом.

Цивільні особи порушили так звану "зелену зону" двічі протягом трьох тижнів, пише агентство.

Протестувальники, серед яких і прихильники впливового шиїтського священнослужителя Муктада ас-Садра, вимагають від уряду схвалити антикорупційні реформи і подбати про безпеку громадян на фоні серії вибухів, які влаштувала "Ісламська держава" протягом місяця.

Садр виступив із заявою на підтримку протестувальників і засудив силові методи впливу влади на людей.

Зі свого боку прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді засудив порушення "зеленої зони" і застеріг від хаосу і безладдя, заявивши, що "закон дійсний для будь-якого порушника".

Організація Об'єднаних Націй висловила "глибоку заклопотаність" стосовно інциденту, попередивши, що це може ускладнити зусилля з боротьби з ІДІЛ.

Фото: hvyla.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-