Міністр оборони Ізраїлю пояснив відставку: Владу захопили екстремісти

Міністр оборони Ізраїлю пояснив відставку: Владу захопили екстремісти

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон, покидаючи посаду, заявив, що владу в країні та контроль над правлячою партією "Лікуд" захопила "екстремістська меншість" і закликав співгромадян протидіяти їй.

Про це повідомляє The Age

"На мій превеликий жаль, небезпечні екстремістські сили захопили владу в Ізраїлі і партію "Лікуд", розхитуючи основи нашого будинку і погрожуючи його мешканцям... Сподіваюся, що широка громадськість як правих, так і лівих поглядів усвідомлює серйозність наслідків захоплення політичного центру радикальною меншістю і буде з цим боротися", – сказав Яалон на прощальній прес-конференції.

Він додав, що "останнім часом опинився в серйозних розбіжностях з моральних і професійних питань з прем'єр-міністром, рядом міністрів і декількома депутатами".

Яалон пояснив рішення піти з кабінету, парламенту і взяти паузу в політичній діяльності втратою довіри до прем'єра Біньяміна Нетаньяху. Той раніше пообіцяв передати портфель міністра оборони російськомовному політику Авигдору Ліберману в обмін на приєднання його правої партії "Наш дім Ізраїль" до правлячої коаліції.

Нетаньяху висловив співчуття у зв'язку з рішенням Яалона і повідомив, що пропонував йому залишитися в уряді на посаді глави МЗС, пишуть ЗМІ. Прем'єр заперечує те, що сварка має ідеологічне підгрунтя. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-