У Багдаді оголосили комендантську годину

У Багдаді оголосили комендантську годину

Укрінформ
У столиці Іраку оголошено комендантську годину після того, як прибічники шиїтського проповідниками Муктади аль-Садра вдруге намагались штурмувати так звану "зелену зону" в місті, де розташовані урядові та дипломатичні установи, а також будівля парламенту.

Про це повідомляє DW

"Комендантська година запроваджується у Багдаді до подальших вказівок", - йдеться у розпорядженні Об'єднаного командування. 

Як повідомляється, сили безпеки не пропускають до центру міста транспортні засоби, власникам магазинів наказали закрити магазини, а вулиці перекрили за допомогою бетонних блоків.

Раніше у п'ятницю прибічники аль-Садра прорвалися до офіса прем'єр-міністра країни, який розташований у "зеленій зоні". 

Сили правопорядку застосували проти протестувальників водомети і сльозогінний газ, а також відкрили вогонь з вогнепальної зброї. 

У результаті зіткнень декілька десятків людей отримали поранення. Згідно із заявою іракських військових, на даний момент вони повністю відновили контроль над ситуацією.

Нагадаємо, наприкінці квітня незадоволені діями уряду прибічники шиїтського проповідниками Муктади аль-Садра захопили парламент у Багдаді. Після цього аль-Садр закликав демонстрантів залишити "зелену зону" і вони розійшлись по домівках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-