Канада збільшує свій військовий контингент у Сирії та Іраку

Канада збільшує свій військовий контингент у Сирії та Іраку

Укрінформ
Канада збільшує свій внесок до міжнародної коаліції із боротьби з ІДІЛ, відправляючи на Близький Схід три додаткові гелікоптери та інструкторів, а також створюючи новий розвідувальний центр.

Про це повідомили у міністерстві оборони Канади, передає кореспондент Укрінформу.

«У рамках розширеної участі Канади у зусиллях міжнародної коаліції по боротьбі із так званою ІДІЛ, Збройні сили Канади відрядять до місії ІMPACT три гелікоптери CH-146 Griffon, розвідувальний центр та додаткових інструкторів», - йдеться у повідомленні Міноборони.

В оборонному відомстві додали, що новий розвідувальний центр буде відповідальним за збір та аналіз інформації, отриманої з різних джерел. «Отримані дані в подальшому будуть використані для планування військових заходів, вносячи свій вагомий вклад у безпеку коаліційних сил та проведення операцій», - наголосили у міністерстві оборони.

У відомстві уточнили, що додаткова техніка та персонал мають прибути на Близький Схід улітку. «Ці нові можливості підкреслюють непохитну підтримку Канадою міжнародної коаліції та боротьби проти ІДІЛ. Розширена участь Канади створює можливості для сил безпеки Іраку та інших регіональних партнерів для досягнення довготермінового успіху, дозволяючи їм ефективно проводити військові операції та підвищувати безпеку і стабільність в регіоні», - сказав міністр оборони Канади Харджит Саджан.

Нагадаємо, що Канада відкликала із міжнародної коаліції свої ударні літаки, натомість пообіцявши потроїти кількість військових інструкторів для тренування місцевих сил та значно збільшити обсяги гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-