Штайнмайєр наполіг, щоб засідання Ради НАТО-Росія пройшло вже у червні

Штайнмайєр наполіг, щоб засідання Ради НАТО-Росія пройшло вже у червні

Укрінформ
Глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр у ході зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Брюсселі в п'ятницю активно посприяв тому, щоб чергове засідання Ради НАТО-Росія відбулося вже в червні.

Про це МЗС ФРН повідомив на своїй сторіночці в Twitter.

"Міністр закордонних справ Штайнмайєр на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Брюсселі домагався швидкої зустрічі Ради НАТО-Росія", - зазначається в повідомленні.

"Генеральний секретар НАТО пообіцяв, що вже в червні запросить на зустріч на рівні послів", - конкретизує сайт німецького МЗС. 

Штайнмайєр радий, що "переважна більшість держав послідували його рекомендації подумати про швидке проведення Ради РОСІЯ-НАТО".

Залучення Росії до політичних переговорів особливе важливо з урахуванням затяжних конфліктів в Сирії і Лівію, яку слід дозволяти, повідомляє прес-служба міністра. 

"Тому переговори з Росією зараз потрібно не припиняти, а навпроти інтенсифікувати", - говориться в інформації МЗС.

Недавнє засідання Ради(20 квітня) "не створило атмосфери довіри, в якій можна було б вирішувати проблеми", - визнають в німецькому дипломатичному відомстві, але наполягають, що, принаймні, вона сприяла обміну думками по сприйняттю існуючих проблем.

"Це особливо важливий процес перед майбутнім самітом НАТО у Варшаві", - зазначається у повідомленні МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-