Польська прокуратура ініціює арешт екс-депутата Сейму за шпигунство

Польська прокуратура ініціює арешт екс-депутата Сейму за шпигунство

Укрінформ
Польська прокуратура виступила з ініціативою про тимчасовий арешт громадянина Польщі, лідера офіційно незареєстрованої проросійської партії "Зміна" (Zmiana) Матеуша Піскорського, підозрюючи його у шпигунстві на користь спецслужб інших держав.

Про це йдеться в повідомленні Національної прокуратури Польщі.

"Прокуратура ініціюватиме застосування запобіжного заходу у вигляді тимчасового арешту для Матеуша П", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мазовецький департамент з питань організованої злочинності і корупції Національної прокуратури у Варшаві веде слідство у справі підозрюваного за статтею Кримінального кодексу про шпигунство.

У прокуратурі підкреслили, що за шпигунство особі загрожує позбавлення волі терміном від року до десяти.

Як повідомлялося, Агенція внутрішньої безпеки Польщі затримала Піскорського 18 травня. Крім того, представники польської контррозвідки провели обшуки в помешканнях керівництва партії Zmiana, вимагаючи видачі, зокрема, жорстких дисків, носіїв інформації, документів тощо. У партії це розцінили як тиск за політичні переконання.

За інформацією польських ЗМІ, Піскорсьского підозрюють у шпигунстві на користь Росії або Китаю.

До слова, екс-депутат Сейму від партії Zmiana Піскорський активно підтримав дії Росії у Криму та на Донбасі. Він був "спостерігачем" під час так званого референдуму в Криму в березні 2014 року, назвавши його легальним і добре організованим. Він також побував на окупованому Донбасі, де зустрічався з так званим лідером "ДНР" Олександром Захарченком.

Піскорський неодноразово виступав у російських ЗМІ, зокрема Russia Today, критикуючи польську владу і висловлюючи свою підтримку Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-