Німецька поліція попереджає про небезпеку терактів на Євро-2016 - Bild

Німецька поліція попереджає про небезпеку терактів на Євро-2016 - Bild

Укрінформ
Федеральне відомство з кримінальних справ Німеччини попереджає про можливі теракти під час проведення чемпіонату Європи з футболу, який стартує 10 червня у Франції. 

Про це у четвер, 19 травня, повідомляє газета Bild, посилаючись на внутрішній документ відомства, що є в розпорядженні редакції, пише DW.

На думку експертів, під загрозою можуть опинитися окремі команди. "Успішна атака на збірну, яка представляє "націю хрестоносців", до яких відноситься й Німеччина, могла б мати особливе символічне значення", - зазначається в документі.

Як зазначаэться, потенційна загроза може надходити як від невеличких терористичних груп, так і від "фанатиків-одинаків, що діють ірраціонально". У першу чергу, дії терористів під час чемпіонату можуть бути спрямовані на цілі, що становлять символічне значення, та привертають увагу ЗМІ з потенційно вищим числом потенційних жертв, вважають у відомстві.

13 листопада 2015 року терористи, які влаштували серію терактів у Парижі, намагались потрапити на стадіон, де на той час відбувався товариський матч з футболу між збірними Франції та Німеччини. 17 листопада у Ганновері через загрозу теракту скасували товариську зустріч між збірними Німеччини та Нідерландів, на якому, як очікувалось, мала бути присутньою федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

14 травня голова Європолу Роб Вейнрайт в інтерв'ю газеті Die Welt заявив, що Євро-2016 є "привабливою мішенню для терористів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-