ООН: Страждання мігрантів у Греції - результат відсутності політичної волі в Європі

ООН: Страждання мігрантів у Греції - результат відсутності політичної волі в Європі

Укрінформ
Страждання біженців і мігрантів у Греції - результат повної відсутності довгострокового плану й політичної волі в Європі.

Про це за підсумками візиту у Грецію заявив експерт ООН з прав людини Франсуа Крепо, повідомляє сайт Організації.

"Експерт ООН підкреслив, що те, що відбувається там, - не просто гуманітарна криза, це ще й політична криза", - зазначається у повідомленні.

На думку Крепо, Європейський Союз і країни, що входять до його складу, кинули Грецію - країну, яка намагається застосувати заходи жорсткої економії, - напризволяще. У результаті грецька влада самостійно вирішує проблеми, які вимагають загальних зусиль.

Експерт ООН з прав людини також зазначив, що особливо занепокоєний умовами у центрах прийому біженців, які через угоду Туреччини та Євросоюзу про повернення біженців по суті перетворилися на закриті місця утримування.

За словами Крепо, в них панує замішання, відчай, насильство і страх. Як підкреслив експерт, центри прийому біженців переповнені, через що між різними групами мігрантів нерідко виникають конфлікти.

Він також розповів, що процес встановлення особи мігрантів займає дуже багато часу, а інформація, що надходить, про відповідні процедури й терміни їх проходження дуже суперечлива.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Організації Об'єднаних Націй закликали Грецію припинити утримувати дітей-мігрантів під вартою і замість цього розвивати службу з їхнього захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-