У Гаазі вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

У Гаазі вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

Фото
Укрінформ
У Нідерландах відбулась низка пам'ятних заходів, присвячених 72-ій річниці депортації кримських татар сталінським режимом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, під стінами посольства РФ у Гаазі відбувся мітинг, присвячений пам'яті жертв депортації. У мітингу, зокрема, взяли участь представники кримськотатарської, української, турецької громад. Активісти розгорнули банери пам'яті трагічної дати 18 травня, а також тримали плакати із написами "Росія забирайся геть", "Зупиніть російське вторгнення до Криму".

Крім того, у посольстві України у Нідерландах пройшов вечір пам'яті загиблих та депортованих кримських татар, показ документального фільму The Crimea. Resistance ("Крим.Спротив") та презентація виставки репродукцій робіт Рустема Емінова "Unutma!" (Пам'ятай!).

Раніше повідомлялося, що у багатьох столицях світу українці спільно з кримськими татарами вшанували пам’ять жертв депортації. Масові акції також пройшли в Україні. Опівдні в Києві на Михайлівській площі учасники акції, присвяченій 72-й річниці депортації з Криму, вшанували пам'ять вигнаних і загиблих хвилиною мовчання.

У 1944 році з Криму було примусово вивезено 200 тисяч осіб різних національностей - переважно кримських татар. Основна хвиля депортації розпочалася 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-