США привітали будівництво Трансадріатичного газопроводу в Європі

США привітали будівництво Трансадріатичного газопроводу в Європі

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що будівництво Трансадріатичного газопроводу (ТАР) зміцнить енергетичну безпеку Європи та сприятиме розвитку економіки країн, залучених до цього проекту.

З такою заявою виступив у вівторок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають сьогоднішній початок будівництва цього трубопроводу. ТАР стане останньою ділянкою, яка поєднає південний коридор та доставлятиме газ з Азербайджану до інших частин Європи", - наголосив Кірбі.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати продовжують підтримувати диверсифікацію енергопостачань на європейському континенті, що "підвищує енергетичну безпеку та розширює регіональну стабільність і процвітання".

Речник Держдепу також зауважив, що в США з нетерпінням очікують подальшої реалізації цього проекту, який, як очікується, має зміцнити економіки Азербайджану, Туреччини, Греції та Італії.

Нагадаємо: проект Трансадріатичного газопроводу створювався для транспортування природного газу з Каспійського й Близькосхідного регіонів у Західну Європу. Маршрут газопроводу сягатиме 520 км та проходитиме через Грецію, Албанію, Адріатичне море, Італію.

Розробниками проекту виступають швейцарська компанія EGL, норвезька Statoil, німецький E.ON Ruhrgas. Передбачувана потужність газопроводу - 10 млрд кубометрів на рік, з можливістю збільшення пропускної здатності до 20 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-