Переговори щодо Сирії: продовжити перемир'я та почати політичний перехід

Переговори щодо Сирії: продовжити перемир'я та почати політичний перехід

Укрінформ
Міжнародна група підтримки Сирії (ISSG) за результатами зустрічі 17 травня у Відні підтвердила необхідність продовження режиму перемир'я на всій території Сирії, а також закликала до початку реалізації політичного переходу в країні.

Про це йдеться у спільній заяві ISSG, поширеній Державним департаментом США у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Члени групи, підкреслюючи важливість повного припинення бойових дій з метою зменшення насильства та врятування життя людей, наголосили на необхідності зміцнити перемир'я на тлі серйозних загроз, особливо впродовж останніх кількох тижнів", - йдеться в документі. 

Міжнародна група також закликала активізувати зусилля щодо забезпечення режиму припинення вогню в загальнонаціональних масштабах. Крім того, у спільній заяві міститься заклик до повного виконання сторонами умов припинення вогню, в тому числі наступальних операцій та утримання від дій у відповідь на провокації. При цьому учасники групи взяли на себе зобов'язання використовувати свій вплив на сторони для виконання цієї умови. 

Документ також передбачає конкретні кроки для забезпечення доступу гуманітарної допомоги у важкодоступні регіони, в тому числі, які перебувають у облозі.

Члени ISSG висловили свою "однозначну прихильність початку політичного переходу в Сирії".

До Міжнародної групи підтримки Сирії входять, зокрема, Ліга арабських держав, Європейський Союз, ООН, Австралія, Канада, Китай, Єгипет, Франція, Німеччина, Іран, Ірак, Італія, Японія, Йорданія, Ліван, Нідерланди, Організація ісламського співробітництва, Оман, Катар, Росія, Саудівська Аравія, Іспанія, Туреччина, ОАЕ, Сполучене Королівство і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-