Німеччина занепокоєна планами ЄС

Німеччина занепокоєна планами ЄС "вкладатися" в розвиток АЕС

Укрінформ
У Німеччині, в якій останній атомний реактор має бути закритий у 2022 році, з тривогою ставляться до планів Євросоюзу збільшити інвестування в розвиток АЕС.

Про це йдеться в матеріалі німецького видання SPIEGEL у вівторок.

«Єврокомісія хоче форсувати будівництво атомних станцій, а також розвивати міні-реактори ... перший з яких має бути введено в експлуатацію в Європі не пізніше 2030 року», - пише видання.

Пропонується покращити рамкові умови для інвестицій у будівництво АЕС. Кошти мають виділятися, зокрема, з Європейського фонду стратегічних інвестицій і дослідних програм ЄС, у деяких з програм задіяний Європейський інвестиційний банк. Зазначається, що країни-члени ЄС мають посилити співробітництво у сфері досліджень, розробки, фінансування і будівництва інноваційних реакторів. Пріоритет надаватиметься питанням безпеки. 

Відповідний документ, який покликаний стати основою майбутньої ядерної політики Єврокомісії, буде прийнято, як стверджує ЗМІ, в середу відповідальними за питання енергетичного союзу єврокомісарами, після чого він ще має бути затверджений Європарламентом. 

Журнал бачить за такими рішеннями ЄК два мотиви: уникнути залежності від російського газу і знизити викиди в атмосферу. 

Німецькі політики й експерти вже висловили занепокоєння такими планами, нагадавши про свої побоювання через стан бельгійських і французьких АЕС.

Нині на просторі ЄС у 14 країнах співдружності діє 131 атомний реактор загальною потужністю 121 гігават. У 14 країнах також нині є плани з подальшого розвитку АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-