Brexit знизить кредитні рейтинги країн-партнерів Британії - Fitch

Brexit знизить кредитні рейтинги країн-партнерів Британії - Fitch

Укрінформ
Вихід Великої Британії з Євросоюзу може зашкодити кредитним рейтингам інших країн ЄС, які мають торговельні або фінансові зв'язки з Британією.

Про це йдеться у доповіді рейтингового агентства Fitch, повідомляє Reuters.

"Британський вихід з Європейського союзу може зашкодити кредитним рейтингам інших країн ЄС, які мають тісні торговельні або фінансові зв'язки з Великою Британією, у тому числі Німеччині, Франції, Іспанії, Ірландії та Нідерландам", - йдеться у доповіді.

На думку фахівців Fitch, економічні збитки для ЄС у разі виходу британців будуть менші, ніж для Британії, але вони однак будуть відчутними.

В суто торговельних питаннях найбільш уразливими країнами можуть стати Ірландія, Мальта, Бельгія, Нідерланди, Кіпр і Люксембург, для яких експорт товарів і послуг у Британію становить щонайменше 8% ВВП.

Також міцні зв'язки з британською банківською системою можуть виявитися серйозною проблемою для Німеччини, Франції та Іспанії.

"Вихід Великої Британії створить прецедент для країн з ЄС. Якщо Велика Британія процвітатиме за межами ЄС, то це може спонукати інші країни наслідувати приклад", - наголошує агентство.

Як раніше повідомляв Укрінформ, більш як 300 британських бізнесменів написали листа на підтримку виходу країни з Євросоюзу, скаржачись на підрив країнами ЄС конкурентоздатності Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-