Німеччина хоче

Німеччина хоче "відвадити" мігрантів з країн Магрибу

Укрінформ
Німецький парламент у п'ятницю офіційно вніс держави Магрибу - Марокко, Алжир і Туніс - у список країн безпечного походження, що зробить практично неможливим отримання їх громадянами статусу політичних біженців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

За законопроект проголосували 424 депутати бундестагу, проти - 143, серед яких не тільки опозиція, а й 22 депутати від Соціал-демократичної партії Німеччини, що входить в правлячу коаліцію, троє утрималися.

Закон ще має отримати схвалення бундесрату, який розгляне питання в червні.

Тепер процес розгляду заявок про притулок від тих, хто прибуває з цих країн, буде прискорений, самі вони на цей час будуть розміщені окремо від інших мігрантів, а кількість депортацій різко зросте. Уже зараз вихідцям з цих країн майже завжди відмовляють у статусі. Так, за перші три місяці цього року тільки 0,7% мігрантів з Марокко, Алжиру і Тунісу змогли отримати притулок у ФРН. Торік у Німеччину прибули 26 тис. громадян цих країн.

Питання про внесення цих трьох країн у список безпечних постало гостро після подій новорічної ночі у Кельні, адже більшість нападників на жінок були молодими чоловіками з Північної Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-