Розвідка Німеччини звернулася по допомогу до приватної фірми

Розвідка Німеччини звернулася по допомогу до приватної фірми

Укрінформ
Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) уклала контракт з консалтинговою фірмою Roland Berger, яка повинна провести аналіз діяльності відділу технічної розвідки.

Про це повідомляє DW.     

За інформацією видань Südddeutsche Zeitung, WDR і NDR, екс-глава розвідки Ґерхард Шиндлер за погодженням з відомством федерального канцлера доручив компанії перевірити функціонування системи контролю всередині відділу і над ним. ЗМІ відзначають, що BND вперше за всю історію свого існування звернулася за допомогою до приватної фірми.

Відділ технічної розвідки займається, перш за все, прослуховуванням і забезпеченням кібербезпеки. Він поставляє основну масу інформації BND. В останні роки цей підрозділ став мішенню для гострої критики у зв'язку з низкою шпигунських скандалів, які торкнулися BND. Американські спецслужби прослуховували телефонні розмови членів урядів союзних країн, а також європейські промислові компанії і інші організації в ЄС. Керівництво німецької розвідки звинувачували у сприянні стеженню. Крім того, BND сама прослуховувала союзників.

Під час розслідування цих скандалів на парламентському рівні з'ясувалося, що глава німецької розвідслужби часто не мав інформації про те, чим займалися його підлеглі з відділу технічної розвідки.

Консалтингова фірма Roland Berger до осені 2016 року має надати керівництву BND пропозиції щодо реформування відділу технічної розвідки і впровадження дієвої системи контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-