США і Британія не заважатимуть світовим банкам відновлювати зв'язки з Іраном

США і Британія не заважатимуть світовим банкам відновлювати зв'язки з Іраном

Укрінформ
Європейські та світові банки отримують всі можливості для відновлення зв'язків з легальним бізнесом Ірану, який не потрапляє більше під санкції відповідно до Всеохоплюючої ядерної угоди (JCPOA) з Іраном.

Про це заявили у четвер у Лондоні глави зовнішньополітичних відомств США Джон Керрі і Великої Британії Філіп Гемонд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо чітко заявити, що легальний бізнес (Ірану – ред.), який ясно визначений в угоді, буде доступний для роботи з банками", - заявив Керрі під час спільної прес-конференції з британським колегою щодо імплементації ядерної угоди з Іраном та впливу цього процесу на світову банківську систему.

Керрі підкреслив, що Сполучені Штати "продовжать вимагати від Ірану виконувати угоду й стандарти", які Тегеран повинен досягнути.

Він зауважив, що всі сторони взяли на себе зобов'язання виконувати підписаний документ.

"Наша перевага полягає в тому, що зараз ядерна програма (Ірану – ред.) стала видимою, вона відкрита для перевірки, зрозуміла, обмежена й відповідає стандартам МАГАТЕ. Їхні очікування полягають в тому, що санкції, які мали бути зняті, насправді зняті, і що імплементація угоди є закономірною", - пояснив глава Держдепартаменту США.

Глава британського МЗС, зі свого боку, зауважив, що США і Британія намагаються "подолати розрив між безсумнівною політичною прихильністю США реалізувати цю угоду (з Іраном – ред.) на практиці, дозволивши йому отримати доступ до світової торговельної та фінансової системи, а також реальністю того, з чим європейські банки стикаються на практиці".

Він підкреслив, що потрібно також усунути розбіжності між політичними намірами й банківською світовою реальністю та працювати разом, щоб поєднати ці зусилля. За його словами, потрібно зробити так, щоб "європейські та глобальні банки підтримували європейський бізнес у відновленні нормальних торговельних та інвестиційних моделей з Іраном".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-